Home

Achtergrond 255 x bekeken 2 reacties

De Kleine Aarde sluit poorten ecopark

Met een slotmanifestatie komt zondag na 38 jaar een definitief einde aan het Ecopark De Kleine Aarde in Boxtel.

Geldgebrek en het verliezen van de maatschappelijke rol zijn de belangrijkste redenen om te stoppen. Sinds de opening in 1972 ontving het ecopark ruim 750.000 bezoekers.

Tijdens de manifestatie zondagmiddag kijken belangstellenden nog een keer terug op het verleden. Ook wordt het belang van een blijvend duurzame ontwikkeling nog eens onderstreept.

De Kleine Aarde
vertolkte een voortrekkersrol in het tonen van alternatieven voor een duurzame samenleving. Ook introduceerde het park de ecologische voetafdruk. Volgens De Kleine Aarde is hun voortrekkersrol overgenomen door internet andere partijen.

De Kleine Aarde zet twee succesvolle projecten voort in twee aparte stichtingen: het Bewaarde Land, een driedaags natuurproject voor scholen, en de Duurzame Waardekaart, waarmee de houder met korting duurzame producten kan kopen.

De manifestatie wordt afgesloten met een symbolische fakkeltocht van het ecopark naar een nabijgelegen basisschool.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Antonio

    Zijn ze toch minder duurzaam dan gedacht.

  • no-profile-image

    herkauwer

    Inderdaad Antonio. Sietze Leeflang had beter eerst zijn achternaam kunnen laten wijzigen in 'Aan alles komt een eind' voordat hij destijds de Kleine Aarde oprichtte! En dan hebben we het nog niet over alle onderlige gereremieer!

Of registreer je om te kunnen reageren.