Home

Achtergrond 212 x bekeken

Daling CO2-uitstoot weinig spectaculair

De daling van de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) was in 2009 minder spectaculair dan wetenschappers aanvankelijk dachten.

De uitstoot daalde vorig jaar wereldwijd met 1,3 procent in vergelijking met 2008.

Dat blijkt uit een onderzoek dat maandag wordt gepubliceerd in het gezaghebbende wetenschappelijke tijdschrift Nature Geoscience. Pep Canadell, een van de schrijvers van het rapport, zei dat wetenschappers in verband met de financiële en economische crisis een grotere CO2-reductie hadden verwacht.

In tal van geïndustrialiseerde landen is de uitstoot van koolstofdioxide vorig jaar aanzienlijk afgenomen. De daling in de Verenigde Staten was 6,9 procent. In Groot-Brittannië bedroeg die 8,6 procent.

In de opkomende economieën nam de CO2-uitstoot echter toe. In China was de stijging 8 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.