Home

Achtergrond 246 x bekeken

DOC overweegt beroep tegen uitspraak vertrekkers

DOC Kaas overweegt om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de Asser rechtbank dat ingehouden melkgeld moet terugbetalen aan opgestapte leden.

Dit zegt directeur Jannes Oosterveld. Hij benadrukt echter dat een besluit hierover nog moet vallen. De rechtbank in Assen oordeelde op 3 november dat de coöperatie een bedrag van ruim 1,6 miljoen euro aan ingehouden melkgeld moet terugbetalen aan 101 melkveehouders die eind 2007 uit de coöperatie zijn gestapt. Deze uitspraak is anders dan een eerste uitspraak in kort geding. Omdat het bovendien in tegenspraak is met de statuten van DOC, overweegt de coöperatie nu in hoger beroep te gaan.

Eerst wordt echter wel uitvoering gegeven aan de vorige week gepubliceerde uitspraak, stelt Oosterveld.

Van de 101 opgestapte melkveehouders zijn er inmiddels 5 terug bij de coöperatie. Zij moesten beloven afstand te nemen van de eind 2009 opgestarte teruggaaf-procedure. DOC heeft de afgelopen maanden minstens 30 nieuwe leden erbij gekregen, stelt Oosterveld. Een aantal daarvan moet nog beginnen met de leveringen.

Door de toestroom van nieuwe leden is de capaciteit van de nieuwe fabriek op het zuivelpark nu volledig benut. In de fabriek in Alteveer is nog ruimte over. Deze fabriek mag nog tot 2016 blijven draaien. Daarna moet deze locatie worden ontruimd. DOC produceert volop kaas en heeft de assortiment daarvan behoorlijk uitgebreid in de afgelopen tijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.