Home

Achtergrond 2 reacties

DOC Kaas scherpt eisen kiemgetal aan

DOC Kaas scherpt vanwege exportvoorwaarden naar bepaalde landen zijn eisen wat betreft het kiemgetal in geleverde melk aan.

Dat heeft de onderneming bekendgemaakt. Nu worden leden-veehouders die de grenswaarde van 100.000 kiemen per milliliter overschrijden gekort door middel van kortingspunten. In 2011 blijft dit hetzelfde, maar DOC gaat dan wel met een extra grenswaarde werken. Veehouders die melk leveren met meer dan 250.000 kiemen per milliliter worden vanaf volgend jaar dubbel gekort. DOC-directeur Jannes Oosterveld geeft aan dat de maatregel te maken heeft met kaasexport naar Rusland. "In de praktijk gaat het echter niet om een geweldige ingreep. Ik zie het meer als aansluiting bij internationale normen."

Laatste reacties

  • no-profile-image

    koekoek

    Welk kiemgetal zal de Russchische melk hebben??????????

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Goeie zaak, laten we ons onderscheiden van russische melk

Of registreer je om te kunnen reageren.