Home

Achtergrond

Cholera eist ruim duizend levens in Haïti

De cholera-epidemie in Haïti heeft inmiddels 1034 levens geëist.

Dat hebben lokale functionarissen van Volksgezondheid dinsdag laten weten. De uitbraak van de ziekte wint terrein in tentenkampen waarin mensen verblijven die hun woning verloren door de zware aardbeving van januari in het Caraïbische land. Bijna 17.000 patiënten zijn in het ziekenhuis behandeld.

Het dodental stond zondag nog op ruim negenhonderd. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis lag, was toen nog circa 14.500. Het eerste geval werd ruim drie weken geleden gemeld. Cholera is een zeer besmettelijke ziekte, die gepaard gaat met diarree en sterke uitdroging.

De aardbeving van begin dit jaar kostte volgens de autoriteiten al het leven aan 250.000 inwoners. Ongeveer 1,3 miljoen mensen op een bevolking van 10 miljoen raakten huis en haard kwijt. In de 'tentensteden' in de hoofdstad Port-au-Prince verblijven honderdduizenden aardbevingsslachtoffers onder erbarmelijke omstandigheden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.