Home

Achtergrond

Chinezen zien af van koop Verkade-moeder

Onderhandelingen tussen het Chinese voedingsbedrijf Bright Food over de overname van het Britse United Biscuits, onder meer ook eigenaar van Verkade en Sultana’s, zijn op niets uitgelopen.

De huidige eigenaren van United Biscuits hebben de verkoop daarom weer opgestart waarbij onder meer Kraft, Campbell Soup en Kellogg’s als kandidaten worden genoemd.

United Biscuits, dat in veel Europese landen actief is en een omzet haalt van meer dan 1,5 miljard euro, is sinds 2006 in handen van de beleggingsfondsen Blackstone en PAI. Die bedrijven willen de fabrikant van onder meer Hula Hoops, Jaffa Cakes, McCoy chips en een reeks andere koek- en snackmerken, van de hand doen. Een paar weken geleden begonnen ze exclusieve onderhandelingen met Bright Food, een Chinees bedrijf dat graag internationaal wil groeien, maar die gesprekken hebben uiteindelijk niet tot resultaat geleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.