Home

Achtergrond 284 x bekeken

'China en India meer afhankelijk van import zuivel'

China moet vanwege structurele tekorten de komende jaren steeds zuivel importeren, terwijl ook India regelmatig op de wereldmarkt zal moeten bijkopen.

Dat concluderen analisten van de Rabobank, de grootste kredietverschaffer van de Nederlandse land- en tuinbouw. Vanwege de tekorten verwacht Rabobank dat Chinese bedrijven in het buitenland hun toevoer veilig gaan stellen door fusies en overnames. De behoefte van de opkomende economieën hebben een enorme invloed op de markt, aldus Rabobank, die daarbij wijst op andere markten zoals de maïsmarkt. Voor de bank is dit deels een nieuw inzicht: eerder ging de coöperatieve bank er vanuit dat de landen relatief snel zelfvoorzienend zouden worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.