Home

Achtergrond 288 x bekeken

Canadese varkensstapel zakt onder 12 miljoen stuks

De Canadese varkensstapel blijft maar krimpen.

Dat blijkt uit de jongste varkenstelling in dat land. Het aantal varkens op 1 oktober kwam uit op 11,9 miljoen stuks. Dat is 0,8 procent minder dan een jaar geleden. Het aantal varkensbedrijven is in een jaar tijd met 8,3 procent gekrompen en kwam uit op 7.035. Het aantal zeugen bedroeg 1,3 miljoen op 1 oktober. Dat is 3,8 procent minder dan een jaar geleden. Het aantal zeugen dat gaat werpen in het vierde kwartaal is 3,7 procent lager. Toch zijn er enkele tekenen van herstel. In de provincies Québec en Manitoba is de varkensstapel iets groter dan een jaar geleden. In Québec werd voor de totale varkensstapel een plus van 0,9 procent vastgesteld; in Manitoba een plus van 5,2 procent. Ook de varkensprijzen vertonen na jaren weer een stijgende tendens.

Of registreer je om te kunnen reageren.