Home

Achtergrond

Cambodjanen dood door oude landmijn

In het westen van Cambodja zijn zeker veertien mensen omgekomen toen een trekker op een oude antitankmijn reed.

Dat meldde de politie van het Zuidoost-Aziatische land woensdag.

De slachtoffers werkten op een boerderij en waren dinsdag op weg naar huis toen de bestuurder van de tractor besloot een kortere route te nemen. Hij reed door een veld en bracht daar de mijn tot ontploffing.

De landmijn is vermoedelijk gelegd tijdens de burgeroorlog die in de jaren zeventig woedde in Cambodja. Rebellen van de communistische beweging Rode Khmer verdreven toen de prowesterse regering. De mijnen die toen werden geplaatst, hebben sinds het einde van de burgeroorlog tienduizenden slachtoffers gemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.