Home

Achtergrond 13 reacties

CDA wil Dienst Regelingen privatiseren

De Dienst Regelingen (DR) moet worden geprivatiseerd.

Volgens CDA-Kamerlid Ger Koopmans is de dienst, die onder meer Europese regelingen uitvoert rond toeslagrechten en mest, inefficiënt en daardoor te duur. Bovendien laat DR te vaak steken vallen, aldus Koopmans. Onlangs werd bekend dat de productschappen ook taken van DR willen overnemen. Koopmans staat hier positief tegenover, maar geeft de voorkeur aan een private organisatie.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  iemand

  Opheffen van Rijkswaterstaat levert nog veel meer op. Afschaffen van ziektewet levert nog veel meer op. Raar eigenlijk: als je het niet meer zelf hoeft te betalen maar 'de verzekering', lopen de kosten globaal (dus totaal per jaar in Nederland) GIEREND uit de hand. Dus gewoon terug naar zelf betalen. Kunnen mensen dan geen eten, drinken en onderdak betalen, dan worden ze financieel geholpen.

 • no-profile-image

  Wim

  Opheffen lijkt me een veel goedkopere optie, een geprivatiseerd overheids onderdeel gaat na verloop van tijd steeds slechter presteren en heeft een kosten verhoogend effect.Wat verhaald word op de zgn klanten.

 • no-profile-image

  Han

  Leen ik ben het roerend met je eens. Tot nu toe heeft de >privaticering< toch niet echt geleid tot kosten verlaging en prestatie verbetering. Ik zou dhr Koopman willen voorstellen om de DR zo te reorganiseren, dat de directie doet wat ze moet doen, de toko leiden en de mensen aansturen. Dan kan een DR van de overheid netzo goed zijn werk doen als een private organisatie. De overheid / politiek blijkt niet bij machte om het land te leiden en alle door hen in het leven geroepen diensten aan te sturen en de richting te bepalen waarheen het land zich moet ontwikkelen. Iedere 4 jaar een nieuw bestuur (na verkiezing) met nieuwe visie die ze direct invoeren terwijl de vorige regeling nog niet goed is uitgekristalliseerd. Ik noem dit >mismanagement< van de bovenste plank.

 • no-profile-image

  kempenboer

  Privatiseren net als de NS zeker, gegarandeerd dat we dan als melkkoe gaan dienen en voor elk wissewasje moeten betalen.

 • no-profile-image

  Boerke

  Over geld kosten gesproken, laten we dan eerst maar beginnen met het verminderen van het aantal kamerleden. Zolang zij, op kosten van ons land, tijd hebben om dergelijke onzinnige voorstellen te doen en ministers te belagen met de meest stompzinnige dingen (Thieme'tje voorop), zijn er veel te veel kamerleden.

 • no-profile-image

  boerke

  Enne, Ger moeten we dan voor elk telefoontje en inlogreeks gaan betalen net zoals we kosten moeten maken voor andermans leidingen? Het lijkt wel of het CDA vol zit met relativeerders die van veraf het grote geheel zogenaamd lekker regelen en de betrokkene met de gevolgen opzadelen! Ja zo win je stemmen lijkt mij als ik het zo van een afstandje bekijk!

 • no-profile-image

  slachtoffer

  ik ben zeer grote voorstander van opheffing van produktschappen en D.R. Dus beiden en alles privatiseren. Dat is dan ook conform regeeraccoord om bezuinigingen toe te passen. De forse bezuininging indeze zal ten goede komen aan de ondernemers die uiteindelijk die gelden goed kunnen gebruiken.

 • no-profile-image

  Demeter

  De vleeskeuring is ook geprivatiseerd. Vraag een slachter eens hoeveel hij betaalt voor de keurders van de KDS. Je schrikt je kapot, er is geen kleine zelfslachtende slager meer over. Staan we dan straks ook in de wacht voor 1 euro per minuut.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Demeter, SBB is ook geprivatiseerd. Daar hoeft geen slachter meer aan te pas te komen want die dieren donderen vanzelf op een hoop of verzuipen in hun drinkpoelen. Trouwens: wat doe jij op Griend? Dat is namelijk ook van SBB en voor zover ik weet staat er alleen maar een bewakershut. Pas maar op dat die districtsambtenaar uit N Friesland er niet ook stiekem vossen uit gaat zetten. Nét zoals vorig jaar op Vlieland!

 • no-profile-image

  Leen

  Heb vernomen dat wordt overwogen de Kamer van Koophandel op te heffen. Opheffen van de produktschappen zou een mooi vervolg zijn. Een instantie die overheidsbeleid en regelgeving uitvoert dient onder supervisie van de overheid te blijven.

 • no-profile-image

  jonge

  PRIVATISEREN betekend dus ook dat er concurrentie mogelijk is.......dames en heren ik wil uw landbouwbelangen ook wel beheren.... tegen een geringe vergoeding natuurlijk....en ik wil de lijntjes best iets gunstiger intekenen..

 • no-profile-image

  Boer

  Wanneer het de overheid complexe (europese) regels zelf geld kost dan moet het goedkoper. Maar als het de boeren geld kost hoor je ze niet....

 • no-profile-image

  L.T.O hater

  Opheffen is een goed plan, maar dan ook echt. Het landbouwschap is een goed voorbeeld ,Wat kregen we er voor terug. l.t.o/z.l.t.o. Proudukt schappen . G.M.P. enz. Allemaal vrijwillig verplicht. als je niet mee doet , Gaat je bedrijf te gronde.
  Een goede vakoranisatie op vrij willige basis. Zonder neven functies. Geen multinationals ,zoals Z.L.T.O. met bedrijven zoals RENDAC/CHV./VION/ enz

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.