Home

Achtergrond 253 x bekeken

CDA: natuurcompensatie voortaan binnen de EHS

Voorkom dat her en der kleine stukjes natuur worden gecreëerd en laat de verplichte natuurcompensatie voor projecten binnen het natuurnetwerk van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) plaatsvinden.

Dat vindt Tweede Kamerlid Ger Koopmans (CDA).
Koopmans ziet het als een investering in het natuurnetwerk EHS waaraan al twintig jaar wordt gewerkt en dat in 2018 gereed had moeten zijn. "Door de verplichte natuurcompensatie voor bijvoorbeeld gemeenten anders te regelen, voorkom je dat je overal kleine stukjes natuur krijgt en investeer je meteen in de EHS. Die EHS moet gewoon gerealiseerd. Wij bezuinigen alleen op de verbindingszones tussen de natuurgebieden en recreatie in en om de stad.’"

De CDA’er vindt het alleen maar eerlijk om te stoppen met de verbindingszones nu er bezuinigd moet worden. "De EHS zoals die is bedacht, gaat gewoon door. Het idee voor de verbindingszones is er later aan toegevoegd, maar daar is nooit geld voor geweest. Geen van de andere partijen heeft er in de verkiezingsprogramma's geld voor beschikbaar gesteld, wij ook niet; alleen GroenLinks heeft er een druppel op de gloeiende plaat voor gereserveerd. Dan kun je maar beter eerlijk zijn."

Koopmans licht zijn voorstel voor een andere wijze van natuurcompensatie maandag toe in de Tweede Kamer die zich dan buigt over de begroting natuur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.