Home

Achtergrond 143 x bekeken

Buren Eindhoven Airport weer naar rechter

Omwonenden van Eindhoven Airport en de Brabantse Milieufederatie stappen opnieuw naar de bestuursrechter in Den Bosch over het aantal weekendvluchten op de regionale luchthaven.

Een vergelijkbare procedure wisten de omwonenden, de milieubeweging en omliggende gemeenten dit jaar nog te winnen.

Het geschil draait om de zogenoemde eenderderegeling. Die regel zegt dat het aantal vliegbewegingen door burgerluchtvaartuigen in het weekeinde en op feestdagen maar een derde mag zijn van het gemiddelde aantal doordeweekse vliegbewegingen. De bestuursrechter bepaalde dat Defensie de regeling ten onrechte uit de oude ontheffing van Eindhoven Airport voor medegebruik van het militaire terrein heeft gehaald. Het schrappen van de regeling levert een verslechtering op voor de omwonenden en had beter gemotiveerd moeten worden, oordeelde de rechter in juli.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.