Home

Achtergrond

Brussel: quotum voor suikerexport tijdelijk verruimen

De Europese Commissie is van plan het exportquotum voor suiker tijdelijk te verhogen met 350.000 ton.

Als de Commissie dit doorzet mag de Europese suikerindustrie dit seizoen 1 miljoen suiker exporteren naar landen buiten de EU. Deze suiker is geproduceerd boven het quotum.

Vorig seizoen heeft de Commissie het exportplafond verhoogd naar bijna 1,9 miljoen ton vanwege de overproductie in de EU en het tekort op de wereldmarkt. Gewoonlijk hanteert de Commissie een exportquotum van 650.000 ton.

Het voornemen van de Commissie kan de industrie veel geld opleveren. De suikerprijs doorbrak maandag op de termijnmarkt in Londen de grens van 800 dollar per ton. Het is de hoogste suikerprijs in 29 jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.