Home

Achtergrond 326 x bekeken

Britten waarschuwen voor grote mini-varkens

Het Britse plattelandsministerie Defra heeft aan de vooravond van kerst het publiek gewaarschuwd voor mini-varkentjes die uiteindelijk toch tot gewone grote varkens blijken op te groeien.

”Een mini-varken mag dan een goed idee voor een Kerstcadeau zijn, let wel op dat het niet te groot wordt want dan is het een gewoon boerderijdier,” aldus staatssecretaris Jim Paice.
Voor Britten is een levend dier een populair Kerstcadeau voor de kinderen. Meestal gaat het om een konijn, hamster of klein hondje, maar tegenwoordig zijn mini-varkens ook steeds meer in trek. Dat wordt mede aangezwengeld door beroemdheden als voetballer David Beckham die er ook een voor zijn zoontjes heeft gekocht.
Britse media hebben de laatste dagen echter gemeld dat veel van die vermeende kleine varkentjes ’vals’ zijn en uiteindelijk tot een normaal varkens opgroeien dat veel te groot is om in de huiskamer te houden. Voor Defra zijn die verhalen aanleiding om een waarschuwing af te geven en het publiek eigenlijk af te raden om een mini-varken cadeau te geven. Het ministerie waarschuwt daarbij dat voor gewone varkens als huisdier alle wettelijke verplichtingen gelden die ook voor beroepsfokkers van kracht zijn. Paice: ”Als je een varkentje wil zien, ga dan liever naar de kinderboerderij in de buurt”.

Of registreer je om te kunnen reageren.