Home

Achtergrond 304 x bekeken

Britten stellen snavelkapverbod uit

De Britse regering heeft de invoering van het verbod op snavels kappen bij leghennen voor vijf jaar uitgesteld.

Het verbod, een maatregel van de vorige Labour-regering, zou één dezer dagen ingaan maar is door staatssecretaris James Paice van landbouw op de lange baan geschoven.

Paice stelt ook een aantal andere maatregelen op het gebied van dierenwelzijn uit. Daarbij gaat het onder meer om een kooiverbod voor wilde vogels en om het aantal vee-artsen die aanwezig moeten zijn op een veemarkt.

Bovendien heeft hij de vervolging van enkele slachthuizen wegens het mishandelen van rundvee, schapen of varkens stop gezet. Die mishandelingen waren door dierenrechtenorganisaties op film opgenomen maar Paice denkt dat die opnamen door de rechter niet als rechtmatig bewijs aanvaard zullen worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.