Home

Achtergrond 288 x bekeken

Britse varkensproductie nog altijd laagste EU

Ondanks recente verbeteringen in het gemiddeld geslacht gewicht en het aantal biggen per zeug blijft de Britse varkensproductie met 1.643 kilo vlees per zeug nog altijd op het laagste peil in de EU.

Britse varkenshouders halen daarmee ook nog lang niet de 2 ton per zeug die het varkensschap BPEX zich in een grote campagne ten doel heeft gesteld.

De gemiddelde productie per dier was vorig jaar wel weer twee procent meer dan in 2008, meldt BPEX. Het aantal gezoogde biggen per zeug kwam bij de Britten uit op 22,25 terwijl het Europese gemiddelde op 24,32 lag. ‘’De kloof wordt wat kleiner maar onze concurrenten in Europa zitten ook niet stil. We moeten dus naar verdere verbeteringen blijven zoeken. Daarbij moeten we niet alleen kijken naar de prestaties per bedrijf maar ook precies in kaart brengen waar we ons op moeten concentreren,’’ zegt directeur Mick Sloyan.

Of registreer je om te kunnen reageren.