Home

Achtergrond 208 x bekeken

Brabants waterschap zet bergingsgebieden in

Waterschap Aa en Maas gaat twee waterbergingsgebieden gebruiken om overtollig water van de Aa in Oost-Brabant op te vangen. Hiermee worden overstromingen elders voorkomen. Als eerste wordt een gebied van 25 hectare in de gemeente Someren onder water gezet, liet het schap zaterdagavond weten.

Later zal een even groot gebied tussen Helmond en Asten blank worden gezet. De verwachting is dat de gebieden enkele decimeters onder water komen te staan. Boeren, grondeigenaren en de betrokken gemeenten worden hiervan op de hoogte gesteld.

Medewerkers van het waterschap zijn de hele avond en nacht in de weer om wateroverlast zoveel mogelijk te voorkomen. Zij controleren onder meer duikers op takken en bladeren die de afvoer van regenwater zouden kunnen verstoppen. Gemalen draaien op volle toeren om het overvloedige water zo snel mogelijk af te voeren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.