Home

Achtergrond 1 reactie

Brabants Waterschap: alle hens aan dek

Het oosten van Brabant, en dan vooral de regio's rond Deurne en Cuijk, ondervindt zaterdag veel hinder van wateroverlast. Beken en sloten staan vol en de aanhoudende regen heeft de bodem verzadigd. Veel landbouwgronden staan onder water, maakte het Brabantse waterschap Aa en Maas bekend.

Het schap zet alles in om overlast te voorkomen. Op enkele plaatsen worden zandzakken geplaatst om woningen en bedrijven tegen overstromingen te beschermen. De gemalen draaien op volle toeren om water af te voeren. Hemelwater wordt versneld afgevoerd via de Zuid-Willemsvaart. Medewerkers van het waterschap controleren of duikers verstopt raken door takken en bladeren.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    realiteit

    Gelukkig gebeurd dit half november, zodat de meeste gewassen van het land zijn. Maar dat grote watergangen over lopen komt doordat ze niet geveegt worden. Dit doen ze onder invloed van de natuurorganisaties! Dat velen zeer veel overlast hebben intrtesseerd ze niet. Ik denk dat er veel schade is op de gronden die ingezaaid zijn. Een goed waterbeheersing is van groot belang, daar draait alles om in de natuur! Zorg dat je het beken stelsel goed onderhoud, het kan zomaar gebeuren . Het klimaat is en blijft veranderlijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.