Home

Achtergrond

Botsing Beatrix en directeur Oosterpoort

Koningin Beatrix is woensdagavond pijnlijk in botsing gekomen met de directrice van De Oosterpoort, een cultuurcentrum in Groningen.

Het incident werd toevallig gefilmd door de camera’s van de regionale zender RTV Noord.

Te zien is hoe directeur Nynke Stellingsma van De Oosterpoort de koningin wil passeren, maar daarbij per ongeluk hard tegen de vorstin aanloopt. De koningin reageert met een verschrikt 'au', waarop de Groningse Commissaris van de koningin Max van den Berg zich snel over haar ontfermt. Na excuses van de directeur zet de koningin haar gesprek met Van den Berg voort.

Beatrix was in Groningen voor de première van het stuk Three Poems by Prince Claus. Het stuk werd gemaakt in opdracht van het Prins Claus Conservatorium als een eerbetoon aan de in 2002 overleden echtgenoot van de koningin.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.