Home

Achtergrond 558 x bekeken 16 reacties

Boer gedood bij aanval stier

Een 58-jarige Engelse boer is om het leven gekomen bij een aanval door een stier.

Het ongeluk gebeurde vrijdag in het dorp Clanfield bij het Zuid-Engelse Portsmouth maar is pas zaterdag door de politie bekendgemaakt. De stier zette de aanval in toen de boer hem van de ene groep koeien naar de andere wilde overbrengen. De boer werd hoog in de lucht gegooid en raakte daarbij zwaar gewond. Bij aankomst in het ziekenhuis was hij overleden.

Twee weken geleden kwam elders in Engeland een 63-jarige wandelaar om het leven bij een soortgelijk incident.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  AZ-FAN

  Ik trek altijd mijn Ajax-shirt aan als ik bij de stier moet zijn hij weet dan dat hij niet hoeft aan te vallen want zijn tegenstander doet het ook niet. Is dat gekregen vodje toch nog ergens goed voor.Na gebruik wel goed opbergen!

 • no-profile-image

  bea

  of herkauwer meenemen de wei in; stier draait subiet om wegens ronkende communicatie

 • no-profile-image

  Gait van Koerveld

  Bij manlijke dieren in de veehouderij, moet je altijd voor en achter ogen hebben.
  Beren en stieren zijn nooit te vertrouwen!
  Ook al is ie mak en denk je dat ie geen vlieg kwaad doet, altijd alert zijn!
  Heb altijd een goed stuk hout in de handen, als je bij een beer in de buurt bent!
  Nooit 's avonds door een weide lopen, waar ook een stier bij in loopt!
  Eigenlijk weet iedereen het (of: dient het te weten!) wel, maar toch gebeuren er iedere keer weer ongelukken!

 • no-profile-image

  Karin

  Van een boer wiens zoon voor zijn ogen door een stier op de horens was genomen, hoorde ik dat hij voortaan altijd een riek meenam als hij bij de stieren moest zijn. (Het ging om een koppel jonge vleesstieren in een weiland)
  Die zoon heeft overigens geluk gehad en kon na een paar dagen ziekenhuis weer naar huis.

 • no-profile-image

  Bison rancher

  Ik heb heel mijn leven met koeien en paarden omgegaan(tegenwoordig bisons).Mensen nemen te veel risico met deze dieren,meestal gaat het goed,als er een ongeluk gebeurt is het altijd te wijten aan de persoon hem/haar zelf omdat ze te makkelijk geworden zijn.Ik zelf heb dat ook ondervonden door schade en schande maar was lucky genoeg not to get hurt to bad.
  Voor sommige mensen de eerste keer is de laatste,voor sommige anderen het is herhaaldelijk stupidity(there is no cure for that) dat doet ze in.
  Aan Boerin@De waarheid is altijd hard.Mensen staan bloot aan de zelfde wetten van de natuur als dieren.Om te veronderstellen dat een man sex concurentie voor een stier zou wezen is belachelijk.Wat te vaak vergeten word is dat een rund en een paard is een prooi dier,een mens is een aas dier.Domesticatie veranderd daar niks aan.

 • no-profile-image

  Marcel

  Gerrit, als jij steeds blijft staan totdat je hem op de ogen kunt slaan voorspel ik jou dat jij ooit een slachtoffer word van een stier.
  Uit de buurt blijven.
  Je hoort het elk jaar enkele keren.

 • no-profile-image

  Karin

  Ik vergat nog aan mijn vorige reactie toe te voegen dat het desbetreffende boerengezin die stier daarna zélf opgegeten heeft, bij wijze van genoegdoening!

 • no-profile-image

  gert

  Pas geleden in Drenthe ook nog een boer zwaar gewond door een stier,komt ook niet weer aan het werk

 • no-profile-image

  Gerrit

  @bison rancher
  tjeetje wat een harde en rare reactie. je praat wel over een mensenleven hoor!

  Maar een stier en een tochtige koe zijn altijd ontbetrouwbaar! En ik vraag me af of een stuk hout wel afdoende is. een pijp of een ander stuk ijzer helpt beter. En het klinkt bruut, maar het beste is om op de ogen te slaan!

 • no-profile-image

  wim

  Een riek, of mestgreep is niet voldoende, zo`n stier is sneller als jij met de greep of riek, steken kunt.

 • no-profile-image

  Mientje

  een fikse blaffer in je zak steken met voldoende patronen bij je.

 • no-profile-image

  Boerin

  Je moet ook niet overmoedig denken da tdoe ik wel even.
  Je komt in het territorium van het dier en bent mannelijk dat ruiken ze en denken dan dit is concurentie, altijd met meerderen en zorgen dat je iets heb om van je af te slaan.
  Ze zijn heel lief maar wel achter het hek.

 • no-profile-image

  engel

  Ondanks alles blijven ze er Nederland vanuit gaan dat er toch vooral meer boeren wandelpaden moeten komen,het ergste is dan ook nog dat de eigenaar van het vee zich dient te verzekeren als een wandelaar wat overkomt.

 • no-profile-image

  Bison Rancher

  Ja,die dingen gebeuren nou eenmaal,stieren zijn nooit the vertrouwen(koeien eigenlijk ook niet).
  Maar een mens moet vanzelf ergens aan dood gaan,voor hem was het een stier dus.
  Wel rot voor de nabestaanden.

 • no-profile-image

  wim

  Gerrit heeft in zekere zin wel iets gelijk, als je slaat dan in de ogen slaan, anders helpt niets, maar vaak helpt slaan niets meer en is de stier door het dolle heen, je zo klein mogelijk maken en als een dode op de grond blijven liggen is dan de beste oplossing. Nogmaals vertrouw nooit een stier
  want lieve en makke stieren zijn er niet.
  Dit weet ik uit eigen ervaring die mij vorig jaar augustus is overkomen, gelukkig kan ik het nog navertellen maar had weinig aan gescheeld.

 • no-profile-image

  helaas horen we deze berichten wel meer , ook een bekende van mij is door één van zijn stieren te pakken genomen onderlichaam verbrijzeld , bekken en heupen etc , heeft zijn bedrijf moeten stoppen , maar ik heb zelf melkgeiten en deze bokken zijn vaak ook geen lievertjes ik ben net van een bok af sinds enkele dagen , zelfs deze kon niet los staan of in de wei , en was in staat om je als mens te verwoesten , ik ben ook kippen fokker sierkippen wel te verstaan , wyandottekrielen ook deze haantjes zijn soms erg netig , nu de moraal van deze kippen , mijn moeder is als kind ooit een slagaderlijke bloeding toegebracht door een haan , en kon door tijdig ingrijpen van mijn opa dit overleven , ik bedoel te zeggen dat wij vaak uitgaan van HUISdieren , mensen het blijven DIEREN en bijna alle mannelijke dieren zijn vrij agressief omdat het beschermen van hun kudde of groep hen in de genen zit, niets anders dan dat

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.