Home

Achtergrond 335 x bekeken

Bloei Nerine ongekend lang

In de keuringszaal bij de CNB in Lisse tonen inzenders al enkele weken de lange bloei van Nerine.

Er zijn inzendingen die al wekenlang in de zaal staan en nog nauwelijks aan kwaliteit hebben ingeboet. Met dan wel de aantekening dat dit in de huiskamer wat minder zal zijn omdat de temperatuur in de keuringszaal aan de lage kant wordt gehouden.

Cees Breed toont deze week enkele soorten en cultivars op pot waarbij de bloeikracht nog steviger is dan op de vaas. Als kamerplant, in de tuin en in de plantenbak worden prima prestaties bereikt. Daarbij moet wel worden opgemerkt dat de knol niet winterhard is en dus in de winter goed afgedekt moet worden.

Breed showt onder andere de lichtroze Nerine welsii, een forse plant van de roze Nerine undulata met gegolfde bloemblaadjes, en de kleinbloemige N. flexuosa die tot diep in november bloeit. Het product dat is vernoemd naar de Griekse zeegod Nereus wordt in de keuringszaal ook gepromoot door de Maatschap Veredeling Nerine (MVN) die enkele nieuwe aanwinsten toont.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.