Home

Achtergrond 191 x bekeken 2 reacties

Bleker wil kijken naar bedrijfsbeperking rond natuur

Staatssecretaris Henk Bleker wil kijken of het mogelijk is met bedrijfsspecifieke beperkingen te komen in de nabijheid van beschermde natuurgebieden.

Bleker zei dat maandag nadat hij een bezoek had gebracht aan landbouwbedrijven rond het natuurgebied Boddenbroek tussen het Overijsselse Hengevelde en Beckum.

Daar zit een aantal bedrijven op slot door de aanwezigheid van een Natura 2000 gebied van amper vijf hectare. De beperking houdt vooral verband met één varkensbedrijf, dat alle milieuruimte opsoupeert en daardoor de ontwikkeling voor naburige bedrijven dwarsboomt.

"Ik weet niet of het kan om daar anders mee om te gaan. Maar ik wil er wel goed naar kijken, om de landbouw in zo’n gebied ook kansen op ontwikkeling te geven", aldus Bleker maandagmiddag na afloop van het werkbezoek aan Overijssel en Gelderland.

Bleker suggereerde om de beperkingen bij zo’n natuurgebied alleen of vooral te laten gelden voor het bedrijf dat de problemen veroorzaakt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Dat de Veluwe of de Waddenzee aan Natura 2000 zijn toegevoegd kan kan ik nog iets in komen, maar om zo'n status aan zo'n piepklein gebiedje te geven vind ik belachelijk!
  Behouden ok, maar om dan maar direct half Nederland op slot te zetten vind ik toch echt te zot voor woorden! Zie hier voor de kaart van het gebiedje:
  http://www.synbiosys.alterra.nl/natura2000/googlemapsgebied.aspx?id=n2k52&groep=5

 • no-profile-image

  gerrie

  Leg ook de autowegen, scheepsvaart en het treinverkeer stil die door deze gebieden lopen. Onzinnige klets weer allemaal. Wordt eens tijd dat tal van bestuurslagen worden opgedoekt en wel snel.

Of registreer je om te kunnen reageren.