Home

Achtergrond 254 x bekeken 2 reacties

Bleker stopt internetpublicatie subsidies

Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) stopt voorlopig met de publicatie van Europese subsidiegegevens van Nederlandse agrarisch ondernemers.

Dat zegt Bleker in een brief aan de Tweede Kamer. De bewindsman reageert op een uitspraak van het Europese Hof van Justitie, die twee weken geleden bepaalde dat de publicatie van subsidiegegevens van boeren te ver gaat. De Europese Commissie moet een nieuw besluit nemen over de openbaarmaking.

De Europese organisatie Farmsubsidy.org, die alle subsidiegegevens openbaar maakt en voor openbaarheid pleit, zegt dat de uitspraak van het Europese hof niet betekent dat er minder openbaar gemaakt moet worden, maar dat er juist meer openbaar gemaakt moet worden. “Het hof vraagt om meer uitleg, niet om minder openbaarheid”, zegt Brigitte Alfter, een van de initiatiefnemers van Farmsubsidy.org.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gerard

  Bleker moet het waarmaken in de kamer anders kan hij weer vertrekken
  man man wat een afgang

 • no-profile-image

  Demeter

  Jammer, ik heb heel wat afgesurfd in de gegevens van collega's. Nou moet ik maar wat meer in kadastergegevens omneusen. Kost niet veel en is nog aftrekbaar ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.