Home

Achtergrond 281 x bekeken 8 reacties

Bleker moet wennen aan advies niet bijvoeren

Wat als we een echte elfstedenwinter krijgen met drie maanden sneeuw en vorst. Moet je dan nog steeds de grote grazers in de Oostvaardersplassen niet bijvoeren?

Staatssecretaris Henk Bleker (Natuur) is nog niet helemaal overtuigd dat bijvoeren geen goede oplossing is voor de runderen, herten en paarden in dit natuurgebied in Flevoland. Maar als het zover komt, wil hij best luisteren naar de argumenten van de deskundigen, zei hij vandaag toen hij de adviezen ontving voor het beheer in de Oostvaardersplassen.

Het rapport is voor Bleker een nieuwe start met ander beheer. "Het moet nu goed. We hebben het nu op een bepaalde wijze uitgeprobeerd en ik wil nu toe naar stabiel beheer zonder incidenten en noodmaatregelen.'' Eerder dit jaar eiste de Tweede Kamer nog dat minister Gerda Verburg de dieren liet bijvoeren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Bleker en zijn CDA kornuiten willen alleen maar schieten, wat ze jagen noemen. Ik begrijp steeds minder waarom Bleker staatssecretaris is geworden? Waarom? Dacht de sector, Bleker is er een van ons, dus dat komt wel goed? Zekerheidje voor controle freak Verhagen? Stuur Bleker naar het buitenland en hij wordt keihard uitgelachen door collega's en andere landen. Er komt geen zinnig woord uit bij Bleker, laat staan visie,ik heb hem een paar keer gezien op tv en bij 2 algemene landbouw vergaderingen. Het is een amateur en een gespleten persoonlijkheid. Wat ik nu weer lees op het volgende is echt te triest voor woorden, ==> http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/bleker_roept_limburgers_op_de_mazen_in_de_wet_te_zoeken/ ==> download op http://www.buitenringnee.nl/cms/images/krantenartikelen/2010/Bleker-natuurregels-19nov2010-DLL.pdf ==. hij zegt, wel boeren je hoeft je niet aan de regels te houden zie, " Limburgers zijn meesters in het zoeken van praktische en pragmatische oplossingen in dit soort situaties. Ik zou zeggen: zoek die creatieve oplossingen. Doe het. En doe het vooral in stilte. Ik wil niet weten hoe u het doet, als het maar gebeurt", zegt hij tegen een journalist van de Limburger." JA boeren knutsel maar raak met natuur regels en wetten, en hup antibiotica dat gaan we ook niet controleren en hup die Q koorts was pech, we hebben zolang mogelijk gewacht als CDA, ook toen er doden vielen maar dat zat niet mee, en de media werkte niet mee toen. Voor de rest gewoon kilo's maken, zoveel als je kunt, voedselveiligheid is plaats 2. Bleker stop er mee, niemand heeft wat aan een amateur als staatssecretaris.

 • no-profile-image

  lezer

  natuur is geen natuur als er een hek omheen staat. Zolang dat wel zo is, moet er ingegrepen worden

 • no-profile-image

  Jeroen

  Als Bleker de ontwikkeling van een ecologische verbinding tussen de OVP en het Horsterwold niet langer blijft blokkeren dan draagt hij pas echt bij aan een duurzame oplossing. De OVP is een geisoleerd gebied en zo lang er geen mogelijkheid tot uitwisseling is met andere gebieden, blijven zich dergelijke problemen voordoen. Bleker moet niet doen alsof hij meer verstand heeft van ecologie dan professionele ecologen. Ik ben overigens ook van mening dat het beter is om de uitgezette grote grazers (en de nakomelingen) allemaal uit het gebied te halen. De reden dat die grote grazers er zijn uitgezet is het open grasland voor overwinterende ganzen en eenden in stand te houden.

 • no-profile-image

  Jeroen

  @ Joep: Patrick heeft wel gelijk dat het schandelijk is wat Bleker heeft gezegd in de Limburger. Ik heb het ook gelezen en dat is onacceptabel voor een staatssecretaris. Een staatssecretaris hoort niet te adviseren om bestaande wet en regelgeving te negeren en te omzeilen.

 • no-profile-image

  Patrick

  @dank Joep, zolang ik over mijn eigen antwoorden ga,mag jij van mij alles vinden.
  Een staatssecretaris die wil scoren bij zijn achterban, die oproept om regels te negeren en wetten te ontzien, zou gewoon simpel ontslagen moeten worden.

 • no-profile-image

  joep

  je bent echt ziek, patrickje

 • no-profile-image

  willem

  hoeveel % van de vossen sterven er in een strenge winter?

 • no-profile-image

  Geerligs

  Hoe krankzinnig kan het zijn , streven naar natuurlijke verbindingzone,s ten behoeve voor het welzijn van het dier en tegelijkertijd dieren bewust de dood in jagen want dat gaat nu weer gebeuren als je niks doet. Een veehouder stemt z,n aantal dieren af op basis van hoeveelheid voer.MOEILIJK ????? Wie dit niet kan begrijpen of wil begrijpen draai dan de zaak andersom ,dieren vrij en de verantwoordelijke [mensen] erin.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.