Home

Achtergrond 3 reacties

Black Earth Farming profiteert niet van hoge graanprijzen

Het Zweedse Black Earth Farming profiteert niet van de hoge graanprijzen.

Dat valt op te maken uit de cijfers over het derde kwartaal van het beursgenoteerde bedrijf, dat werkzaam is in de Russische akkerbouw. Deze stegen volgens de interimcijfers met 98 procent, maar de kosten stegen met 88 procent.

De langdurige droogte die Rusland afgelopen zomer teisterde is daarvan de oorzaak. Delen van het areaal konden ook niet worden geborgen. Het verlies in het derde kwartaal was 15 miljoen dollar. Black Earth Farming voorziet in 2011 wel een positieve ontwikkeling.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Onno. Ik heb al ettelijke redelijke tot goede oogsten zien mislukken. omdat combinen niet mogelijk was door de regen die half augustus begon en gewoon door ging tot de winter een fatsoen product in de silo te krijgen. Nee dan maar koeien, kun je in nood altijd nog voer bijkopen, maar je oogst (melk) blijft van kwaliteit ookal kost het iets extra.

 • no-profile-image

  onno

  Inderdaad Han. En niet alleen klimaat daar waar ze zitten, maar ik weet uit ervaring in die streek dat de logistiek een absolute crime is. Wel de kosten en soms niet helemaal de opbrengst, terwijl de grond daar uitstekend is. Als je dan een opbrengst hebt dan kan het daar regenen zoals een moesson niet zou misstaan.

 • no-profile-image

  Han

  Hopelijk heeft het managment van Blach Eurth Farming gelijk. Het feit dat het door de grilligheid van het klimaat nog steeds niet positief is, geeft de Russen steeds meer gelijk. Het klimaat is grillig en er is geen pijl op te trekken. Voor dit Tricky Climate hebben de Russen me vanaf dag één gewaarschuwd. Het lijkt er op dat ze gelijk hebben, een >alles of niets< klimaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.