Home

Achtergrond 479 x bekeken

'Biologische melk zonder krachtvoer'

De biologische melkveehouderij kan het met een bepaalde samenstelling van het zelf geteelde ruwvoer geheel stellen zonder vitamine- en mineralensupplementen.

Het biologische karakter van de productie kan daarmee groter worden. Dat geloven onderzoekers van de universiteit van het Deense Aarhus. Zij hebben het in de biologische veehouderij gebruikelijke kuilvoer aangevuld met vitamine en mineralenkrachtvoer vergeleken met een kuilvoerrantsoen dat bestond uit gras, klaver, cichorei, weegbree en lucerne zònder krachtvoer. De onderzoekers concluderen dat de koeien daarvan even gezond en productief blijven. "Dat betekent in principe een grotere mate aan zelfvoorziening voor de biologische melkveehouders."

Of registreer je om te kunnen reageren.