Home

Achtergrond 8 reacties

Biggennoteringen omhoog bij stagnerende afzet

De biggennoteringen zijn hoger deze week.

DPP verhoogt met 1 euro, Vion zelfs met € 1,50. Dat wil echter niet zeggen dat de markt er nu zo gunstig uitziet. Een handelaar spreekt zelfs van een zelf gekozen handicap in dit verband. Als het aan hem had gelegen was de notering zeker niet omhoog gegaan, omdat dit de afzet alleen maar bemoeilijkt.

De binnenlandse afzet loopt nog enigszins, de buitenlandse afzet stagneert. Vooral naar grote koppels goede uniforme biggen is weinig vraag. Dit is vooral een gevolg van de hoge prijs die er voor wordt gevraagd. Landen als Polen, Spanje, Hongarije en Roemenië hebben eigenlijk alleen nog maar belangstelling voor kleinere koppels biggen die tegen lagere prijzen worden aangeboden.

Het aanbod van biggen is nog ruim; de verwachting is echter dat de komende weken als gevolg van de zomerdip het aanbod kleiner wordt. Veel hangt verder af van de ontwikkeling van de vleesprijs. Op dat punt is er echter nog weinig licht aan de horizon.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Mester

  Jan.

  Dat zou jij toch moeten weten, we moeten eerst eens proberen geld te verdienen. Dat is de afgelopen jaren niet gelukt.

  En als het idd waar is wat hier wordt gezegd, dan denken ze zo ook in het buitenland

 • no-profile-image

  john

  hoi jan, ik snap dat wel dat de winst voor de handelaren hem zit in het biggenverhaal. Bij de slachtvarkens is niet heel veel meer te behalen. Maar ik trek nu even het vergelijk met de de makelaardij die hebben de prijzen van onroerend goed ook zo opgedreven dat er nu nauwelijks markt is. Als ik zie welke extreme toeslagen er gevraagd worden vraag ik me ook af hoe die ooit terug verdiend kunnen worden! Mijn ongeente tempo's mogen best voor de nvv weg. Als de vleesvarkenshouder ze zelf komt halen liggen ze voor nvv + 0,50 euro in het hok!

 • no-profile-image

  Jan

  John, dat zou jij toch moeten weten, hoe hoger de toeslagen, zijn er ook boeren die daar niet in mee gaan/kunnen.
  Daar zit de winst voor de handelaren. Die geven dat nooit op, de NVV doet een goede poging, hoge prijs verantwoorde toeslagen, maar daar kunnen de mesters weer niet mee leven. Dus ???????

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  Ik hoop dat uiteindelijk de vleesprijs 15 ct omhoog gaat en daarna gelijk op loopt met biggen prijs bij deze prijzen gaat het over de hele wereld niet.
  Ook oost europa kan geen biggen fokken voor dit geld.
  Als de biggenprijs omlaag gaat zullen de rechten nog wel goedkoper worden, mest naar 28 €

 • no-profile-image

  Biggenfokker

  Ik doe niet mee voor nvv prijs is nu 35 €
  weser ems is 36 ex toeslag ex btw .
  En ik kan de biggen niet aangesleept krijgen voor export. Dus er is toch vraag.

 • no-profile-image

  henk

  biggen worden binnekort weer goedkoper, mesters legggen met deze biggenprijzen tov vlv prijzen niet meer op, dus het aanbod neemt vanzelf weer toe.

 • no-profile-image

  john

  het probleem zit hem dus in de hoge toeslagen die gevraagd worden... basisprijs omhoog en toeslag omlaag is dan toch de beste manier om de biggenmarkt weer vlot te trekken.

 • no-profile-image

  varkenshouder

  De vette moeten omhoog DAAR moeten de handelaren aan werken en niet hele jaar aan zelfde slachterij leveren is gewoon de weg van minste weerstand

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.