Home

Achtergrond 1 reactie

Bietenhoop afdekken tegen vorst

De Achterhoekse akkerbouwer Herbert van Zeijts dekt zijn bietenhoop af om zijn product te beschermen tegen de voorspelde vorst.

De hoop is 130 meter lang, 4 meter hoog en 7,5 meter breed. Van Zeijts rooide zijn 6,5 hectare bieten vorige week donderdag. "Dat ging beter dan verwacht. In het voorjaar besloot ik, vanwege de nattigheid, de planning om te gooien en de bieten op hoger gelegen percelen te zetten. Dat scheelt zeker." Ook het afdekken van de bieten, die in zijn woonplaats Eefde liggen, verliep prima. Wind kan deze klus flink vervelend maken, maar het waaide niet. "De omstandigheden waren goed." Zo’n klus neemt een paar uur in beslag. Eigenlijk zou Van Zeijts morgen leveren. Doordat de planning van de bietenmuis is vertraagd, schuift de leveringsdatum op naar maandag. Foto Robin Britstra

Een schaap in de sneeuw het Duitse Tauscha. Vorst en sneeuw is voor de komende dagen voorspeld. Foto EPA

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    bh bolderdijk

    ....een waar ""kunstwerk ""

    Bietenhoop van 7.50 breed en 4.00m hoog.

    lijkt me eerder 1,50 m hoog

Of registreer je om te kunnen reageren.