Home

Achtergrond 282 x bekeken 10 reacties

Betere situatie op varkensmarkt

De situatie in de varkenssector lijkt iets beter te worden.

De belangrijke biggennoteringen zijn met een euro gestegen. De afzet van biggen naar binnen- en buitenlandse bestemmingen loopt iets beter. Van Rooimeat heeft zijn varkensprijs met een cent verhoogden ook de Duitse Teleporc veiling noteert hoger.

De kans lijkt dan ook vrij groot dat de Duitse slachterijen vrijdag hoger zullen noteren. De Nederlandse slachterijen zullen dit dan naar alle waarschijnlijkheid volgen. Begin deze week waren de berichten uit de vleeshandel al goed. Verschillende onderdelen gaan tegen hogere prijzen van de hand.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boertje

  go wat een stijging 0,01 c euro en over drie weken 3 weken niet slachten en 0,10 onderuit en dat weer laten staan tot maart met mest prijzen die weer oplopen omdat de mest naar duitsland verhit moet worden tot 130 graden. succes !!!
  Net doen als in frankrijk krijgen ze 0,60 eoro per kg erbij door protest !!!!

 • no-profile-image

  boereke

  Dat je als handelaar 1 euro per varken overhoud heb ik niet geen moeite mee maar dan moet je wel handelen en niet hele het jaar alles aan 1 slachterij verkopen. Over drie weken laten ze ze weer zakken om een goede kerst te hebben

 • no-profile-image

  econoom

  Wat worden die varkensboeren weer rijk gepraat!!!

 • no-profile-image

  boer

  Wat betreft mest in duitsland zijn deelstaten die 130 graden verplichten die was afgelopen jaar ook al,dus niet overal maar het is wachten wanneer de andere dit ook doen.
  Maar weten we nog dat in het begin van dit jaar ons voor oordeel hadden over vd broek lierop ik ben geen voor of tegen stander van maar deze persoon ging voor 14 euro mest laden 500.000 ton export nu is hij echter moeten stoppen en de prjis is momenteel 28 euro dus 100 % duurder.
  Nu heb ik vernomen dat hij weer aan het rijden is en een nieuwe lokatie heeft ergens in limburg.En volgens mij zijn de mestprijzen nog niet op het hoogte punt.

 • no-profile-image

  Jan

  De varkensrechten zullen wel te goedkoop worden, en dat kan natuurlijk niet !!!!

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Gelul, jij wilt gewoon over de ruggen van de varkenshouders een flinke marge behouden op de afzet van varkens. Ik zal nooit zaken met je doen.

 • no-profile-image

  varkenshandel

  varkensboer brabant door dit gelul van een boer zonder hersens krijgen we nooit meer voor onze varkens.
  Wat is er momenteel gaande geen geld in het buitenland,voin betaald lange tijd zeer slecht geeft in een moeilijke markt woensdag de nieuwe notering duitsland aan om toch stemming dalend tekrijgen nu is in duitsland mfl/autofom veranderd en met grote groepen rennen we naar vion nu zijn ze wel goed en weer gaat de prijs niet na boven.
  Wat betrefd marge handel die van mij is netto 1 euro per varken in goede en slechte tijden.

 • no-profile-image

  Transporteur

  Arme varkensboeren,zolang agrifirm nog aan het shoppen is met jullie geld door de mestafnemer zoveel geld te betalen dat bijna niemand mee kan komen is iedere verhoging van de varkensprijs te laag en wens jullie dan ook heel veel sterkte,omdat ik wel weet wie wel wie dit betalen moet!

 • no-profile-image

  armboerke

  jammer dat er geen halve centen zijn

 • no-profile-image

  varkenhandelaar

  Beste varkensproducenten. ik hoop als geen ander dat de varkens duur worden,maar als de notering stijgt loopt de export naar oostblok niet deze landen zetten hun vlees af in landen met de valuta dollar en deze is de afgelopen weken flink gezakt dit is in de vlees verkoop ook het probleem.De biggen markt loopt ja bij vrije verkoop 30 euro en geen 36 euro.
  Van rooij meat heeft een maand terug een cent uitgelopen op collega,s deze heeft hij nu gecorriceerd.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.