Home

Achtergrond 185 x bekeken

Betere opsporing borstkanker met MRI

De inzet van een MRI-scanner bij borstkankeronderzoek kan mensenlevens redden.

Deze scanner ontdekt ruim twee keer zoveel tumoren als een röntgenapparaat, dat gebruikt wordt om een zogeheten mammografie te maken. Dat blijkt uit onderzoek van zes academische ziekenhuizen en kankercentra onder leiding van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, waarvan de resultaten maandag zijn bekendgemaakt.

Volgens de onderzoekers wordt borstkanker ook in een vroeger stadium gevonden als bij de screening MRI-technologie wordt gebruikt. Daardoor kunnen vrouwen met borstkanker eerder worden behandeld en neemt de kans op overleving toe. Voor de studie zijn 2157 vrouwen met verhoogd risico op borstkanker onderzocht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.