Home

Achtergrond 6 reacties

Beschutting voor dieren Oostvaardersplassen

Staatsbosbeheer is in de Oostvaardersplassen in Lelystad begonnen met het aanleggen van extra beschuttingen voor de grote grazers.

Daarmee moet worden voorkomen dat heckrunderen, konikpaarden en edelherten onnodig lijden tijdens de winterperiode. Dat heeft Staatsbosbeheer vandaag laten weten.

Het aanbrengen van beschutting is een van de aanbevelingen uit het rapport dat de commissie-Gabor recentelijk uitbracht over het beheer van de grote grazers in het gebied. In dat rapport adviseerde de commissie bovendien dat zwakke dieren eerder moeten worden afgeschoten om onnodig lijden te voorkomen.

Staatsbosbeheer legt momenteel aan de westkant 1.000 meter zogenoemde richels aan. Om de dieren in de wintertijd niet helemaal het gebied te laten doorkruisen, wordt ook aan de oostkant 200 meter beschutting aangebracht.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Leen, niet enkel die volgevreten Kalden, Breeveld en Vera, maar ook de Bende van Gabor! Het is nu november en de winter gaat nog minstens dik 3 maanden duren. En dan duurt het nog een anderhalve maand voordat er weer iets begint te groeien in de OVP. Wie willens en wetens een paar duizend dieren zoiets aandoet die verdient het om zelf dood te hongeren! Béésten zijn het. Schoftentuig! Allemaal!

 • no-profile-image

  Leen

  Ik voorspel u: De problemen zullen er voor de dieren niet kleiner op worden. Wens Kalden, Vera en consorten een lange koude winter toe.

 • no-profile-image

  Kani Baal

  Regeer- en gedoogpartijen VVD, CDA en PVV vrezen dat openstelling van de bossen voor grote grazers, zoals de commissie-Gabor vorige week adviseerde, funest zal uitpakken voor de kwetsbare fauna. Toen een groep verhongerde paarden vorig jaar al zwemmend naar het Fluitbos ontsnapte, scheurden zij binnen korte tijd alle bast van de bomen.-----------Dit gedeelte van een artikel staat in een grote krant. ------Die beesten moet kapot gegaan zijn van de honger.

 • no-profile-image

  heinrich

  Dat voor zulkse eenvoudige maatregelen een commissie voor nodig is! Kun je nagaan wat de vakkennis is van"'onze" staatsbosbeheer. Het zijn op zn zachts gezegt een stelletje arrogante types, en arrogante mensen zijn vaak ook dom. groetjes...................

 • no-profile-image

  gert

  Het voer wordt ook duurder,met beschutting alleen is het probleem ook niet opgelost

 • no-profile-image

  bea

  schutting te voorzien aangetimmerde plankjes, geschikt voor tafeltje-dekje service

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.