Home

Achtergrond 190 x bekeken

Berlijnse kerstmarkt plaatst opblaasbare boom

Na jarenlange trammelant met echte sparren heeft de kerstmarkt in Berlijn nu gekozen voor een opblaasbare boom op het plein voor de grote Gedächtniskirche.

Het is een plastic geval van vijftien meter hoog. Bij daglicht ziet het object eruit als een witte kegel met een gele ster bovenop. Maar als de avond valt, zorgen 216 lichten voor kerstsfeer, verduidelijkt ontwerper Andreas Boehlke.

Vorige jaren leidden echte naaldbomen steeds tot ophef. Een boom uit Beieren bleek te onbeduidend. Een ander exemplaar brak bij het transport. Ook de plastic boom leidt tot kritiek, wegens het energieverbruik van de vier motoren die de boom opgeblazen houden. De sfeer zou ook wat verloren gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.