Home

Achtergrond 175 x bekeken

Bergen demonstreert tegen gasopslag

Stichting Gasalarm2 in Bergen houdt zaterdag tussen 11.45 en 13.00 uur een demonstratie tegen de plannen voor ondergrondse gasopslag in het gebied Bergermeer.

Dit gebeurt bij de entree van het dorp langs de weg van Bergen naar Alkmaar.
De actie is georganiseerd door een groep bezorgde particulieren die Gasalarm2 bijstaat in de protesten tegen de ondergrondse gasopslag. ,,We willen nog eenmaal een vuist maken voordat woensdag de termijn afloopt waarbinnen zienswijzen op de plannen kunnen worden ingediend'', aldus medeorganisator John Grooteman.

Op 30 november worden symbolisch alle bezwaarschriften overhandigd aan voorzitter Boris van der Ham (D66) van de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken.

Bergen is de enige gemeente die zich nog tegen de plannen voor ondergrondse gasopslag verzet. De ongerustheid in het dorp is groot vanwege het gevaar op aardschokken en mogelijke schade aan de natuur. In het Bergermeerveld moet de grootste gasopslag van Europa komen. De organisatie verwacht zaterdag minimaal vijfhonderd demonstranten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.