Home

Achtergrond 167 x bekeken

Ben Bernanke verdedigt beleid

Ben Bernanke, de president van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, heeft vandaag het soepele monetaire beleid van de bank verdedigd.

In een toespraak bij de Europese Centrale Bank zei hij dat het beleid de beste manier is om het fundament van de economie te versterken.

De Fed besloot begin deze maand om voor 600 miljoen dollar aan Amerikaanse staatsobligaties op te kopen in een poging de economische groei in de VS te stimuleren. Het belangrijkste effect tot nu toe is echter een scherpe daling van de dollar. Sinds de Fed de stap zette is zowel uit het buitenland als uit de VS zelf echter een stroom van kritiek gekomen.

Bernanke stelde dat de maatregel nodig is om de groei te ondersteunen en vooral de werkloosheid in de VS te bestrijden. "Op het huidige pad, lopen de VS het risico om miljoenen mensen werkloos of met te weinig werk te hebben voor vele jaren. Als samenleving zouden we dat onacceptabel moeten vinden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.