Home

Achtergrond 178 x bekeken

België verwerkt meer dan 3 miljoen ton aardappelen

De Belgische industrie verwerkt dit jaar meer dan 3 miljoen ton aardappelen.

Het is voor het eerst dat deze mijlpaal wordt overschreden. In 1990 werd 500.000 ton aardappelen verwerkt.

Secretaris Romain Cools van Belgapom, de organisatie van verwerkers en handelaren, spreekt van een spectaculaire groei. "Daarmee komt België dit jaar op het verwerkingsniveau van Nederland en Duitsland en hoort daarmee bij de Europese top."

Romain vindt het opvallend dat veel aardappelverwerkers jonge bedrijven zijn. "Het zijn vaak familiebedrijven, die ook wat betreft productietechniek tot de modernste ter wereld horen. Bijna 90 procent van de Belgische aardappelproducten wordt uitgevoerd, waarbij het aandeel niet-Europese bestemmingen stijgt."

Of registreer je om te kunnen reageren.