Home

Achtergrond 153 x bekeken

Belg jarenlang vernederd en gefolterd op werk

In België onderzoekt het parket van Bergen een zaak van gewelddadig pesten op het werk.

Een nu 54-jarige man zou ongeveer tien jaar lang door collega’s in een fabriek vlakbij Bergen, dichtbij de Franse grens, zijn vernederd en gefolterd. De laatste feiten dateren van 2002 maar de man diende pas in 2008 een klacht in. Dat hebben Belgische media donderdag gemeld.

De man werd onder meer vastgebonden op een pallet terwijl een collega zijn geslachtsdeel in zijn gezicht duwde. Een andere keer werd hij met talkpoeder overgoten. Een deel van de vernederingen werd vastgelegd door een bewakingscamera.

”De feiten zijn ernstig, maar we begrijpen niet waarom het slachtoffer tot 2008 gewacht heeft vooraleer een klacht in te dienen”, aldus het parket van Bergen. De raadkamer moet in januari beslissen of de feiten al dan niet verjaard zijn. De advocaat van het slachtoffer wil de daders laten vervolgen voor foltering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.