Home

Achtergrond 173 x bekeken

Bedrijven besparen op onderzoek

De duizend bedrijven die wereldwijd het meeste uitgeven aan onderzoek en ontwikkeling, hebben vorig jaar op de budgetten bezuinigd.

Zij gaven in 2009 503 miljard dollar uit, 3,5 procent minder dan in 2008. Dat blijkt uit onderzoek van managementadviesbureau Booz & Company. Nederlandse bedrijven gaven 7 procent minder uit aan innovatie en onderzoek

Deze top duizend neemt bijna de helft van alle investeringen in onderzoek en ontwikkeling voor zijn rekening. Het is volgens Booz & Company na jaren van gestage groei voor het eerst dat de budgetten hiervoor zijn gedaald. Toch hebben de bedrijven hun innovatiebudget in het crisisjaar 2009 nog ontzien, want de omzet daalde veel sterker.

De autoindustrie bezuinigde het meest. In de farmaciesector stegen de budgetten vorig jaar wel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.