Home

Achtergrond 309 x bekeken 4 reacties

Bedrijf bestrijdt slechte huisvesting Polen

Het Hillegomse bedrijf waar volgens de gemeente Poolse werknemers in erbarmelijke omstandigheden leefden, bestrijdt die opvatting.

De gemeente liet gisteren weten dat tijdens een controle op het agrarische bedrijf een interventieteam twintig Poolse werknemers aantrof die waren gehuisvest in containers.

De juridisch adviseur van het bedrijf zei vandaag dat er sprake is van smaad. Hij kon niet zeggen of het bedrijf aangifte gaat doen, maar "dat ligt wel in de rede''.

Wethouder Jan van Griensven (ruimtelijke ordening) bleef vrijdag bij het standpunt van de gemeente. Nog afgezien van de omstandigheden mogen er volgens het bestemmingsplan geen mensen worden gehuisvest op het terrein van het bedrijf, aldus de wethouder. De gemeente is bezig met "handhavend optreden''.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Han

  Exact. Ik ben het met je opmerkingen eens. En verder laat deze gemeente ambtenaar eerst toezien, dat de werkeloze Nederlanders die niet (willen) werken in de tuinbouw of het grondverzet eens gaan werken. ik heb niets tegen mensen die minder valide of werkeloos zijn maar ze niet aan productief werk helpen, heb ik wel moeite mee. Ik weet er zijn genoeg excuses om deze mensen aan de kant te laten staan, zoals minder productief of ondre niveau werk. Aan mijn hoela heb je een vlut vak gestudeerd, ga je maar wat anders doen wat wel geld opbrengt. Zijn wij Nederlanders niet van zin de aangeboden klussen te doen, moeten we blij zijn met mensen van elders, die willen werken voor hun geld.

 • no-profile-image

  Leen

  Aan de andere kant moet je je niet teveel door wat er "zou kunnen gebeuren" laten leiden. Het nalaten van een-en-ander zou ertoe kunnen leiden dat de vergrijzing nóg meer toeneemt. Denk daar maar eens over na.

 • no-profile-image

  exact

  Maak het nieuws nu toch eens compleet! Welke gevaarlijke stoffen? Zulke flutartikelen schaden ons imago, wie heeft hier nu wat aan? Gezien de reactie van het bedrijf is de interpretatie van de gemeente discutabel. Het handhaven van gemeenten is op zich prima, maar het lijkt weer op zo'n typisch gemeente-ambtengebeuren: ze willen over de rug van ondernemers punten scoren. Hoe is het anders mogelijk dat hier een persbericht van komt? Ieder mens of bedrijf doet wel eens dingen die misschien niet 100% kloppen, maar dat komt dan toch niet allemaal in de krant? Pas als er daadwerkelijk een rechtzaak van komt kan de discussie losbarsten en iedere conclusie is verkeerd totdat de volledige rechtsgang is afgelopen. Het lijkt me gezien dit bericht waarschijnlijk dat het daar op neer zal komen.

 • no-profile-image

  Ronny

  Huisvesting binnen enkele meters en in dezelfde ruimte als gevaarlijke stoffen. De meeste mensen denken niet na, en zien niet het gevaar dat hierin schuilt. Tot het fout gaat....... Containers vind ik niet erg. We hebben ook studentenwoningnood opgelost (deels) door ze in containers te huisvesten.

  Maar mensen let op waar je je werkers huisvest, kijk even wat er KAN gebeuren bij een calamiteit.... wordt te weinig gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.