Home

Achtergrond 204 x bekeken 3 reacties

BP mikt op groei biobrandstoffen uit gras en suiker

British Petrol richt zich op de productie van biobrandstoffen uit Braziliaanse suiker en Amerikaanse grassen.

Dat heeft hoofd strategie James Primrose gezegd op een ethanolconferentie in Zwitserland.

Volgens Primrose stimuleert de VS de productie van zogenoemde tweede generatie biobrandstoffen beter dan Europa, waar een wirwar aan regels bestaat. Tweede generatie biobrandstoffen zijn brandstoffen geproduceerd uit niet-voedingsgewassen.

De klimatologische omstandigheden voor het telen van energiegrassen zijn in met name het zuidoosten van de VS ideaal. Primrose waarschuwt voor het ontwikkelen van te veel niche-markten. Deze zijn volgens Primrose niet in staat te voldoen aan de enorme vraag uit het autoverkeer.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zwets

  Wat zal de suiker duur worden en die is nu al aan een top prijs sinds mensen heugenis.

 • no-profile-image

  gerrie

  En vis uit de Mexicaanse Golf kunnen we de eerste jaren ook niet meer eten, laat staan dat er nog vis zit.

 • no-profile-image

  freek

  dit bericht sluit niet. ze gaan zich richten op 2de gen biobrandstof die gemaakt word van gewassen niet bestemt voor voedsel heb ik iets gemist hebben ze net verboden om suiker te eten zouden ze niet beter kunnen gaan werken om zeewier farms te creeren en daaruit energie op te wekken geintereseert mij effe bellen herkauwer heeft het nummer en deze keer niet stelen he alexander

Of registreer je om te kunnen reageren.