Home

Achtergrond

BDM verliest weer in blokkadeschadezaak

De Duitse melkveehoudersorganisatie Bundesverband Deutscher Milchviehhalter (BDM) is ook in tweede instantie veroordeeld tot het betalen van vergoeding aan melkverwerker Sachsenmilch.

Het gaat om schade die is ontstaan door de blokkade van het bedrijf tijdens de acties van begin juni 2008. De zaak diende aan het Oberlandesgericht (OLG) Dresden. Behalve de BDM treft het vonnis ook het Landesbauernverband Brandenburg (een regionale afdeling van federatie DBV) en enkele individuele melkveehouders.

Over de hoogte van de schade heeft het OLG geen uitspraak gedaan. Voor de vaststelling van het bedrag is de zaak terugverwezen naar het Landesgericht. Sachsenmilch – onderdeel van het concern Müller-Milch – eiste hier eerder dit jaar 0,6 miljoen euro.

De BDM, die toen acties aankondigde tegen Müller, stelt in reactie op het OLG-vonnis dat het de procesgang wil voortzetten. Ditmaal vestigt de bond zijn hoop op de indiening van een klacht dat de eis van Sachsenmilch niet-ontvankelijk moet worden verklaard. Het bedrijf zou namelijk helemaal geen schade hebben geleden, aldus de BDM, die meent dat de acties van krap 2,5 jaar geleden de enige mogelijkheid waren om wat te ondernenemen tegen de scherpe melkprijsdalingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.