Home

Achtergrond 2 reacties

BAI: 10 procent nog niet gerooide aardappelen

Er moet nog 10 procent van de consumptieaardappelen worden gerooid.

Ten Noorden van de grote rivieren is dat 5 tot 7 procent, meldt het Bureau Aardappelmarkt Informatie van het Productschap Akkerbouw. ”In het zuidwesten staat nog zo’n 15 procent van de aardappelen in de grond. De signalen nemen toe dat niet alle aardappelen gerooid kunnen worden, zeker nu voor de komende dagen opnieuw regen wordt voorspeld.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zandboer

  Waarom?
  Is het vanwege het weer, zijn er aardappelongeschikte percelen uitgezocht, is er voldoende aandacht voor afwatering, is de rooicapaciteit voldoende etc. Vervelend voor degenen die er echt niets aan kunnen doen, maar ik zie ook erg veel percelen waarvan je bij het poten al weet dat er iets misgaat. Het risicomanagement krijgt weinig aandacht. Daarentegen zijn er natuurlijk gebieden waar echt sprake is van overmacht.
  Als sector hebben we na de WTS met de overheid afgesproken hoe dat een vervolg moets krijgen. Dat is een verzekering geworden. Daar moeten we het mee doen. We nioemen onszelf altijd ondernemer, dan moeten we er ook naar handelen, en af en toe zit er een bar slecht jaar tussen.

 • no-profile-image

  ber medeleiden

  Ja arma stakkers
  Maar als wij nu allen tien % afstaan van onze aardappelen aan die ze niet uitheeft -en niet meer kan rooien
  We moeten die collegas helpen op financieel vlak

Of registreer je om te kunnen reageren.