Home

Achtergrond 203 x bekeken 2 reacties

Avebe boekt winst van 2,8 miljoen euro

Avebe heeft in boekjaar 2009/2010 een winst geboekt van 2,8 miljoen euro.

De omzet bedroeg 521,8 miljoen euro. In boekjaar 2008/2009 hield het zetmeelconcern 3,1 miljoen euro over op een omzet van 581 miljoen euro.

Avebe is tevreden over de winst gezien de moeilijke marktomstandigheden als gevolg van de recessie. De vraag naar zetmeel nam af. Avebe kon het aandeel voor de verwerking in voedingsmiddelen redelijk op peil houden. De vraag vanuit andere sectoren nam af.

Ook de lage graanprijs in het vorige seizoen speelde de zetmeelcoöperatie parten. Die zette de prijs voor zetmeel onder druk.

De telers van zetmeelaardappelen hebben over de oogst van vorig jaar geen toeslagen gekregen voor een hoog onderwatergewicht en voor de vulling van hun quotum. Omdat de zetmeelprijzen dit seizoen aantrekken worden deze toeslagen in dit seizoen 2010/2011 wel uitbetaald.

Avebe betaalt de leden in mei volgend jaar 6 procent dividend over de agiostorting. Het bestuur van de coöperatie stelt de ledenraad tevens voor om een bedrag van ongeveer 900.000 euro aan de leden uit te keren. Dat komt overeen met een bedrag van ongeveer 10 euro per aandeel.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jbakkers

  er zijn natuurlijk mensen die altijd iets positiefs negatief kunnen benaderen. dat is ook een gave. AVEBE is een jaar van crisis toch een redelijk resultaat. mooi!

 • no-profile-image

  H Super

  De winst wordt alleen gerealiseerd doordat er een reorganisatie voorziening is vrijgevallen ten gunste van de winst van 7.2 milj.

  Anders was er een verlies. In 2006 is ging AVEBE door een diep dal door het opnemen van die voorziening.

Of registreer je om te kunnen reageren.