Home

Achtergrond

Astilbe is sterke troef in elke tuin

Vooral in de zomermaanden is Astilbe een grote troef in elke tuin.

De planten zijn attractief en de bloei rijk en langdurig. En bovendien zijn de planten gemakkelijk te vermeerderen door de kluiten te scheuren. Ook op de pot of in de (balkon)bak komt het product goed tevoorschijn. Kwekerij Wijnhout-Koomen showt deze week in de keuringszaal een aantal cultivars uit het nieuwe(re) sortiment die in volle bloei staan. Zoals de purperen A. 'Rhytm and Blues' die zich prachtig ontwikkelde. Qua kleurengamma kan de veredeling nog op zoek naar tinten die afwijken van het wit, lichtrood en roze. Heel voorzichtig worden wat dat betreft resultaten geboekt zoals bij genoemde cultivar aan de orde is, maar ook de nieuwe, bijna rode, cultivar nummer D7 is daarvan het bewijs.

Heel fijn gevormd zijn de bloemen van A. 'Dance and Trance', lichtroze A. 'Country and Western' en kort de bloemaren van A. 'Hip Hop'. In de keuringszaal toont de Maatschap Veredeling (NVM) Nerine voor de vierde achtereenvolgende week dat de houdbaarheid van Nerine op de vaas schier onuitputtelijk is. Een uiterst sterk verkoopargument richting consument en niet alleen heel goed te gebruiken in het gemengde boeket, maar ook solitair in de vaas.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.