Home

Achtergrond 162 x bekeken

Asielzoekers hoeven niet terug naar Mogadishu

Uitgeprocedeerde asielzoekers uit Somalië hoeven niet terug naar de hoofdstad Mogadishu.

Daar is het te onveilig. Ze mogen voorlopig in Nederland blijven als ze uit Mogadishu komen en ook niet naar een ander deel van Somalië kunnen.

Dat heeft minister Gerd Leers ( Immigatie en Asiel) vandaag geantwoord op vragen van de PvdA en de ChristenUnie. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken vallen door het geweld in Mogadishu veel slachtoffers onder burgers en worden de mensenrechten er ernstig geschonden.

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens hield al uitzettingen naar Mogadishu tegen en ook de Raad van State oordeelde dat Nederland onvoldoende duidelijk had gemaakt waarom een asielzoeker terug kon naar de Somalische hoofdstad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.