Home

Achtergrond 560 x bekeken

Artis heeft twee kune kune-varkens

Artis heeft er vanaf vandaag twee kinderboerderijbewoners bij. Een stel jonge zogeheten kune kune-varkens heeft de Amsterdamse dierentuin versterkt.

De biggetjes scharrelen al lekker rond tussen hun nieuwe medebewoners: de geiten, schapen, kippen en kalkoenen. Het kune kune-varken komt van oorsprong uit Nieuw-Zeeland en staat ook wel bekend als het Maorivarken. Kune kune betekent rond en vet in het Maori en die benaming is het tweetal op het lijf geschreven, zo liet de dierentuin weten.

In het land van herkomst worden de varkens vooral voor het vlees gehouden. In andere landen zijn ze vaker te zien op een kinderboerderij. Artis omschrijft de beesten als intelligent, nieuwsgierig en vriendelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.