Home

Achtergrond 3 reacties

Arla Foods sluit overeenkomst met Solidaridad over soja

Arla Foods Nederland heeft voor duurzame soja een samenwerkingsovereenkomst gesloten met ontwikkelingsorganisatie Solidaridad.

Dat melden beide organisaties.

Het concern ondersteunt per 1 november 2010 kleinschalige gezinsbedrijven in Brazilië bij hun duurzame sojateelt. De hoeveelheid soja die deze boeren telen, komt overeen met de helft van het sojaveevoer dat nodig is voor de melk die Arla gebruikt voor haar merkzuivel (Arla en Friesche Vlag). Voor de andere helft koopt Arla vanaf 2011 soja die voldoet aan de standaard van de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja (RTRS).

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Monsanto schurken

  Het is toch werkelijk niet te geloven dat dit Monsanto overal hun stempel en vuiligheid dumpen op de wereld . Monsanto bedacht ook het ontbladeringsmiddel Agent Orange (zuid -Vietnam 1959) in 2 jaar tijd werd 90 % van de bomen en struiken vernietigd.De luchtopname tonen vervolgens een brede open strook die de overvloedige vegetatie over een afstand van verscheidende kilometers in tweeen snijdt. Het beeld van de besproeiing met herbiciden zou evenals de beelden van de napalmslachtoffers, zoals de kleine Kim Phuc die naakt over een weg in Zuid-Vietnam rent een symbool worden van een van de meest controversiele oorlogen uit de twintigste eeuw. Ook Gerda Verburg liet GG tech voedselbagger toe op de Nederlandse bodem. En je maar afvragen waar al die kankergevallen toch vandaag komen.
  Lekkere frisse zeelucht!!!

 • no-profile-image

  Miep Bos

  Helaas is duurzame soja nog geen biologische soja en heeft Monsanto ook bij de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja (RTRS) een grote vinger in de pap. We blijven het kritisch volgen, temeer daar Monsanto de gentech Roundup Ready soja ook "duurzaam" wil gaan noemen.

 • no-profile-image

  Jeroen

  Miep Bos,

  Omdat je als gangbaar niet biologisch hoeft te kopen,dus snap jou reactie niet op dit verhaal? Het gaat erom dat de kleine boer wordt geholpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.