Home

Achtergrond 8 reacties

’Amsterdam draagt bij aan ritueel slachten’

De Amsterdamse afdeling van de Partij voor de Dieren wil dat de hoofdstad stopt met het subsidiëren van organisaties die gebruikmaken van onverdoofd, ritueel geslacht vlees.

Volgens fractievoorzitter Johnas van Lammeren blijkt uit de begroting voor volgend jaar dat het stadsbestuur een bedrag van ongeveer 50.000 euro wil vrijmaken voor de stichting Koosjere eettafel. Hiermee betalen Amsterdammers volgens de partij ongewild mee aan het dierenleed dat gepaard gaat bij ritueel slachten.

Van Lammeren heeft daarom een motie ingediend, waarin hij vraagt de subsidie te stoppen en dit geld te gebruiken voor een publiekscampagne ter bevordering van een vlees- en visloze dag in de hoofdstad. Het voorstel komt tijdens de begrotingsbespreking in de gemeenteraad in december aan de orde.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Joyce

  Pedro, kijk even naar de beelden die gemaakt werden in het slachthuis en zeg dan nog eens dat het wel meevalt.

 • no-profile-image

  mette faber

  Heel goed dat dit wordt aangekaart. Ritueel slachten is gruwelijk, dat is vandaag wederom aangetoond door het beeldmateriaal van de Partij voor de Dieren. Dierenleed zou nooit gesubsidieerd mogen worden, of het nu een godsdienstige oorsprong heeft of niet.

 • no-profile-image

  arjan

  M. van Lammeren... Wel een toepasselijke naam!

 • no-profile-image

  fer

  ritueel slachten gewoon verbieden!!!!

 • no-profile-image

  Hannes

  Het ritueel slachten is zonder enige twijfel de beste manier van doden die er bestaat. Een dier is hersendood wanneer de hersenen geen bloedtoevoer meer hebben. Dit gebeurt alleen met ritueel slachten, dit is namelijk fractie's van een seconde. Dit is veel diervriendelijker dan het systeem met verdoven. Maar ja, iets uit de mond duwen en kennis van zaken hebben zijn werelden van verschil

 • no-profile-image

  Leen

  Overheden moeten eens kritischer zijn met uitdelen van onze belastingcenten.

 • no-profile-image

  wat

  De staat zou überhaupt nooit godsdienstige praktijken moeten subsidiëren.

 • no-profile-image

  pedro

  Die dierenpartij die moeten ze het land uit zetten die hebben pas aparte ideeen en de meeste van die gasten hebben nog nooit een echte koe gezien en zij moeten ons [de veehouders van Nederland] de les lezen zeker ! Dacht het dus niet ! En de meeste marokanen zijn geen lekkere gasten maar ze eten wel met deze dagen een boel op dus dat is ook goed voor de economie ! En die dierenpartij meneer moet eens naar het slachthuis van Adam gaan en gaan klagen daar dan word hij ook gevild denk ik ! Maar dat durven die gasten niet en trouwens bij dat slachten lopen allemaal controleurs van de overheid dus het valt nog wel mee met dat zielige gedoe ! Gegroet dierenpartij vriendjes !

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.