Home

Achtergrond 213 x bekeken

'Amerikaans monetair beleid drijft prijzen op'

Het plan van de Amerikaanse centrale bank om 600 miljard dollar in de economie te pompen is "aartsdom" want het leidt ertoe dat graan- en olieprijzen omhoog worden gejaagd.

Dat vindt althans de Duitse minister van financiën, Wolfgang Schäuble. Nu de geldpers op volle toeren draait vreest de Duitser voor een blijvend lage waarde voor de dollar, die de prijzen voor grondstoffen naar grote hoogten stuurt. De olieprijs tikte vrijdag het hoogste niveau in twee jaar aan: 87 dollar per vat (159 liter). De gouverneur van de Chinese centrale bank Zhou Xiaochuan verklaarde dat het Amerikaanse beleid de wereldeconomie kan destabiliseren. ING Bank houdt vertrouwen in herstel maar schrijft dat van de alternatieve scenario’s de negatieve nu wel prominenter zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.