Home

Achtergrond

Akkoord EU voor transactie Unilever en Sara Lee

De Europese Commissie heeft onder voorwaarden toestemming gegeven voor de overname van de persoonlijke verzorgingstak en de wasmiddelen van Sara Lee door Unilever.

Dit maakte de commissie woensdag bekend.

Volgens de commissie leidt de overname tot verstoring van de concurrentieverhoudingen op de markt voor deodoranten in een aantal Europese landen. Daarom moet het deomerk Sanex van de hand worden gedaan. Unilever heeft op dit moment al een sterke positie op deze markt met de merken Axe, Dove en Rexona.

Ruim een jaar geleden maakte Unilever bekend 1,28 miljard euro over te hebben voor de aankoop van een aantal merken van het Amerikaanse Sara Lee. Naast Sanex gaat het om merken als Neutral en Zwitsal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.