Home

Achtergrond 211 x bekeken

Airbus wisselt A380-motoren om

Motorenmaker Rolls-Royce heeft vliegtuigbouwer Airbus gevraagd een aantal Airbus A380-motoren uit de productielijnen te halen om ze te gebruiken ter vervanging van motoren die al onder vliegtuigen hangen.

De Airbus A380, 's werelds grootste passagiersvliegtuig met een gemiddelde verkoopprijs van 350 miljoen dollar, heeft te kampen met problemen, sinds een Rolls-Royce motor op 4 november gedeeltelijk uit elkaar viel tijdens een vlucht van de Australische maatschappij Qantas.

Voor Airbus betekent het dat er wederom problemen zijn met de A380, die al veel langer op zich liet wachten dan de bedoeling was. Dit jaar zouden nog A380's met Rolls-Royce motoren geleverd moeten worden aan Singapore Airlines, Qantas en Lufthansa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.